Turvallisuushavainto

Kotimaisia, toimivia ja tehokkaita ratkaisuja

Katso uusi sivustomme www.havaitse.fi - Ennakoiva työturvallisuus - Turvallisuusjohtaminen - Jatkuva kehittyminen

Tiesitkö, että työturvallisuuspalvelumme on sinulle käytännössä ilmainen, tai oikeastaan jopa tuottoisa investointi?

Uudella www.havaitse.fi sivustolla kerromme, miten ihmeessä tuo on mahdollista. Kerromme, miksi sinun kannattaa käyttää palveluamme tapaturmien vähentämisessä, turvallisuusjohtamisen tehostamisessa ja tuottavuuden parantamisessa. Esittelemme myös tarkemmin tuotteemme mobiiliapsia ja palveluosioista kaikkein keskeisimmät. Galleriasta löydät näyttökuvia ja jatkossa myös videoita. Voit myös lukea blogistamme artikkeleitä työturvallisuuteen ja meihin liittyen.

Klikkaa tutustumaan https://www.havaitse.fi ja liity postituslistallemme. Turvallisesti töissä - terveenä kotiin!

 


Turvallisuushavainnot mobiilisti

Tee turvallisuushavainnot nopeasti ja kätevästi mobiilisovelluksellamme - ladattavissa android/Google, ios/Apple ja windows/Microsoft sovelluskaupoista - ja käsittele ne tehokkaasti pilvipalvelussamme.

  • nopea käyttöönotto
  • ilmainen koekäyttöjakso sitoumuksetta
  • monipuoliset toiminnot, hyvä asiakastuki

Mobiilisovellus on yrityksen jokaisen työntekijän käytettävissä aika- ja paikkariippumattomasti. Havaintoja varten voidaan luoda monipuolisia oletustyönkulkuja ja käsittelykäytäntöjä. Palvelu varmistaa, että yksikään havainto ei jää huomaamatta ja käsittelemättä.

Turvallisuushavaintojen lisäksi asiakkaamme saa samalla käyttöönsä yrityksen jatkuvan kehittymisen palvelun, kehitysfoorumin. Palvelun avulla voidaan lisätä erilaisia aloitteita, kehitysideoita, huomioita, ilmoittaa poikkeamia jne. Tavoitteena on yrityksen toiminnan kehittäminen koko henkilökunnan panostuksella.

Tehokkaasti hyödynnettynä turvallisuushavainnot pienentävät yritykselle koituvia sairaslomakustannuksia vähentämällä tapaturmia ja kehitysfoorumi parantaa yrityksen tuottavuutta tehostamalla liiketoimintaa erilaisten kehitystoimenpiteiden seurauksena. Lopputuloksena palvelumme käyttäminen on ollut asiakkaillemme suoraan taloudellisestikin tuottava investointi (palvelumaksut meille huomattavasti pienempi erä, kuin siitä saadut suorat tuotot), lisäksi yrityksen työilmapiiri on parantunut sekä kohentuneet työturvallisuuden että työnteon laadun ansiosta.

Kampanja pienille yrityksille

Pienille yrityksille (alle 50 käyttäjää) meillä on tarjolla erikoiskampanja, missä ainakaan palvelun hinnan ei pitäisi muodostoa esteeksi turvallisemmalle työympäristölle. Kysy lisätietoja 040 5037887 / Janne Uurinmäki ja 0400 352179 / Mika Haverila tai lähettämällä sähköpostia ac@acoy.fi.


Turvallisuushavainto

Työturvallisuuslaki edellyttää työntekijää noudattamaan työnantajalta saamiaan määräyksiä ja ohjeita sekä lisäksi viipymättä ilmoittavan työnantajalle ja työsuojeluvaltuutetulle työolosuhteissa tai työmenetelmissä, koneissa, muissa työvälineissä, henkilönsuojaimissa tai muissa laitteissa havaitsemistaan vioista ja puutteellisuuksista, jotka voivat aiheuttaa haittaa tai vaaraa työntekijöiden turvallisuudelle tai terveydelle. Sama laki edellyttää työnantajan olevan tarpeellisilla toimenpiteillä velvollinen huolehtimaan työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä työssä.

Turvallisuus työssä on aina sekä työnantajan että työntekijän etu. Suuri osa Suomessa vuosittain sattuvista noin 120 000 työtapaturmasta olisi vältettävissä huolellisella ennakoivalla toiminnalla ja varovaisuudella.  Turvallisuushavaintojen kerääminen työntekijöiltä on yksi tehokkaimmista keinoista poistaa vaaranaiheuttajia ennen kuin vahinko tapahtuu. Usein turvallisuuspuutteita havainnoidaan helpommin muiden tekemissä töissä kuin omassa tutussa ja urautuneessa toimintatavassa. Tällöin on hyvä, että turvallisuushavainnon ilmoittaminen mahdollistetaan kaikille työntekijöille.

Turvallisuushavaintojen ilmoittaminen pitää olla mahdollisimman helppoa, nopeaa ja kattavaa. Mobiiliteknologiaan pohjautuvassa palvelussa työntekijä voi välittömästi turvallisuuspuutteen tai läheltä piti tilanteen havaitessaan ottaa siitä tarvittavan kuvan tai kuvia, täyttää muut havaintoon liittyvät yksityiskohdat ja lähettää tiedon organisaation palveluun kännykän napin painalluksella. Havainto on välittömästi muiden tahojen tiedossa ja saatavilla ja siihen voidaan reagoida tarkoituksenmukaisesti. Havainnon jatkoprosessointi tapahtuu pilvipohjaisessa selainkäyttöisessä sovellusympäristössä. Ilmoituksen tekijä ja kaikki käsittelyyn osallistuvat tahot voivat seurata prosessin etenemistä sekä palvelussa että automaattisten sähköpostiviestien avulla.

Atlantis Platform mobiilisovellus myös turvallisuushavaintojen ilmoittamiseen

Turvallisuushavaintojen ilmoittaminen on yksi keskeisiä ominaisuuksia ATLANTIS.evolutionin mobiilisovelluksessa  Atlantis Platformissa (AP). AP sovellus toimii sekä android, windows phone ja IOS käyttöympäristöissä ja mahdollistaa havaintojen ilmoittamisen aika- ja paikkariippumattomasti. Sovelluksen voi ladata suoraan edellä mainittujen ekosysteemeiden sovelluskaupoista.

Havainnon yhteydessä käyttäjä voi siirtää haluamansa määrän kuvia tai ilmoittaa havainnon tarkan sijaintipaikan. Palvelua voidaan käyttää turvallisuushavaintojen ilmoittamisen lisäksi myös muiden ATLANTIS.evolution järjestelmän kohteiden lisäämiseen, kuten aloitteet, kehitysideat ja muut huomiot. Järjestelmä toimii myös kaksisuuntaisesti eli organisaatio voi käyttää sovellusta tiedon tarjoamiseen työntekijöidensä mobiililaitteille.

 


Asiakkaitamme